Powered By Blogger

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ



ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:7 λεπτά

                                    ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:40 λεπτά


2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν(προαιρετικά)
1 φλυτζάνι αναποφλοίωτο ρύζι
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι βρασμένα κόκκινα φασόλια
3 κουταλιές της σούπας μαιντανό


1.Σε μιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τις πιπεριές,το αλάτι,το κύμινο,τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν.
Τα σοτάρετε στο τηγάνι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
2.Προσθέτετε το ρύζι,το νερό και τα φασόλια.Όταν πάρουν βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν,μέχρι να φουσκώσει το ρύζι,ανακατεύοντας 
πού και πού.Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαιντανό.

Για 6 άτομα

Θερμίδες:244.Πρωτείνη:6,5γρ.Υδατάνθρακες:37γρ.Λιπαρά:7,8γρ.Κορεσμένο λίπος:1,1γρ.Χοληστερόλη:0mg.Φυτικές ίνες:6γρ.

Στις 244 θερμίδες:

10%πρωτείνη,60%υδατάνθρακες,30%λιπαρά.




                                              Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: