Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ




Έχετε μικρή κουζίνα και η καθημερινότητά σας γίνεται δύσκολη κάθε φορά που έχετε να ετοιμάσετε ένα τραπέζι για φίλους γιατί σκέφτεστε πώς θα τα καταφέρετε με όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε σε τόσο μικρό χώρο;Ο χώρος της κουζίνας σας δεν έχει ανανεωθεί εδώ και χρόνια,οπότε είναι μια καλή δικαιολογία για να μην έχετε διάθεση να μαγειρέψετε για σας και τους αγαπημένους σας;Υπάρχουν έξυπνες και οικονομικές λύσεις που θα δώσουν μια νότα ανανέωσης στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσουν να την οργανώσετε καλύτερα για να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό.


1.Ξεκινήστε με το να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σε ανοιχτές αποχρώσεις.Το λευκό,ή οι ανοιχτές παστέλ αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας και σίγουρα δίνουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου.






2.Προσθέστε ράφια στους τοίχους για αποθηκευτικό χώρο.Τα ντουλάπια κλείνουν το χώρο και δίνουν την εντύπωση ότι η κουζίνα σας είναι ακόμα πιο μικρή. Με τα ράφια μπορείτε να έχετε πιο εύκολη πρόσβαση στα αντικείμενά σας και να τα ταξινομήσετε καλύτερα.

  1. Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο.Τις γωνίες,το ύψος,την κλίση που μπορεί να έχει το ταβάνι.Φανείτε εφευρετικοί και αξιοποιήστε κάθε εκατοστό.Μπορείτε ακόμα αν είναι λίγο πιο ψηλοτάβανη η κουζίνα σας να κρεμάσετε τις κατσαρόλες σας δίνοντας έτσι και μια πιο country αισθητική στον χώρο.





4.Ξεκαθαρίστε τί πραγματικά χρειάζεστε.Πολλές φορές συσσωρεύουμε μικροσυσκευές,τάπερ κτλ που μπορεί να τα βρήκαμε κάποτε σε τιμή ευκαιρίας,αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε ότι δεν τα χρειαστήκαμε.Καθαρίστε λοιπόν τον χώρο σας από οτιδήποτε παλιό,ή άχρηστο και κρατήστε μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεστε και σας αρέσουν.

5.Προσθέστε έναν καθρέφτη.Ναι όσο οξύμωρο και αν σας ακούγετε,ένας καθρέφτης στην κουζίνα μεγαλώνει τον χώρο και δίνει μια νότα πολυτέλειας!


6.Χρησιμοποιήστε τραπέζι που μπορεί να ανοιγοκλείνει,να έχει ροδάκια για να μπορεί εύκολα να μετακινείτε ή δημιουργήστε έναν πάγκο που θα λειτουργεί και σαν τραπέζι.Σίγουρα θα εξοικονομήσετε χώρο από το να προσπαθήσετε να στριμώξετε ένα μικρό σταθερό τραπέζι κουζίνας με καρέκλες.

7.Παίξτε με το φως.Δημιουργήστε παραπάνω από μία εστίες φωτός στον χώρο και τραβήξτε το βλέμμα εκεί που εσείς θα επιλέξετε να φωτίσετε.

8.Φυσικά αν είστε σε φάση ανακαίνισης και μπορείτε να προβείτε σε πιο ριζικές αλλαγές,υπάρχουν καινούρια design σε κουζίνες ,ειδικά φτιαγμένα για μικρούς χώρους που είναι πανέξυπνα,μοντέρνα, όμορφα και λειτουργικά.Δεν έχετε παρά να το ψάξετε!



Και τέλος κάντε μικρές αλλαγές απλά για να φρεσκάρετε τον χώρο σας.Προσθέστε ένα όμορφο γλαστράκι με ένα φυτό,αλλάξτε τα πόμολα από τα ντουλάπια,αγοράστε ένα χρωματιστό χαλάκι,βάλτε μια ,δυο όμορφες και αστείες φωτογραφίες.Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει και θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να κάνετε!

                                                                           Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: