Powered By Blogger

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ


Αντιμετωπίστε τους μυικούς πόνους(πιάσιμο μέσης,αυχένα κλπ.)κάνοντας κομπρέσες ή εναποθέτοντας στην πάσχουσα περιοχή κάποιο κατάπλασμα.

  • Ρίξτε σε ένα καρσαρολάκι 1 φλυτζάνι λάδι.Μόλις ζεσταθεί,προσθέστε μία μεγάλη χούφτα άνθη χαμομηλιού και ανακατέψτε καλά.Σουρώστε το λάδι και βάλτε τα άνθη,ζεστά όπως είναι στην πονεμένη περιοχή.

  • Μπορείτε επίσης,να θρυμματίσετε δύο πλακάκια καμφοράς σε 1 μπουκάλι οινόπνευμα και να προσθέσετε λίγο λάδι.Με το μείγμα που θα φτιάξετε κάνετε εντριβές.




ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ




Αν καήκατε ελαφρά (έγκαυμα στο οποίο η επιδερμίδα διατηρείται)πιάνοντας ένα καυτό αντικείμενο ή ζεματιστήκατε με κάποιο καυτό υγρό,μπορείτε να ανακουφίσετε την πονεμένη περιοχή κάνοντας τα εξής:


  • Πρώτα απ'όλα ρίξτε στο έγκαυμα άφθονο κρύο νερό για 10' περίπου,ώσπου να ελλατωθεί η υψηλή θερμοκρασία η οποία βλάπτει τους ιστούς.
  • Στη συνέχεια,χτυπήστε δύο ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και αναμείξτε λίγο ελαιόλαδο.Απλώστε την αλοιφή πάνω στο έγκαυμα για 20 λεπτά και μετά ξεπλύντε.
  • Αν το έγκαυμα έχει προκληθεί από οξύ,αναστείλτε τη δράση του με διάλυμα μαγειρικής σόδας ή αραιή σαπουνάδα.


*Η αλοιφή από ασπράδι και ελαιόλαδο βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στην προστασία του από τη δημιουργία φυσαλίδων και από το σκάσιμο.Η σόδα και η σαπουνάδα είναι αλκαλικά και εξουδετερώνουν το οξύ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν το κάψιμο είναι σοβαρό και εκτεταμένο,δεν πρέπει να κάνετε τίποτε άλλο,εκτός από το να ρίχνετε συχνά κρύο νερό στην περιοχή και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια,γιατί ο κίνδυνος να μολυνθεί το έγκαυμα είναι μεγάλος.


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ



Ο τόνος είναι ένας εύκολος τρόπος για να παράσχετε στον οργανισμό σας τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα.Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί με 2 μεγάλες πίτες tortilla.Έχουν λιγότερες θερμίδες και μπορούν να χωρέσουν περισσότερα υλικά.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:25 λεπτά

  • 2 πίτες tortilla(μεγάλες)
  • 2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο ωμό μπρόκολο
  • 1/4 μήλο ψιλοκομμένο με τη φλούδα
  • 180γρ τόνο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά
  • 2 ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 μήλου με τη φλούδα ψιλοκομμένο

1.Βάζετε τα φύλλα του μαρουλιού,το σέλινο και το μπρόκολο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε σε τέτοια ταχύτητα ώστε να βγούνε ψιλοκομμένα.Προσθέτετε το μαϊντανό και το μήλο.Τα χτυπάτε λίγο ακόμα στο μπλέντερ.Θα πρέπει το μείγμα να είναι παχύρρευστο,αλλά όχι εντελώς πολτοποιημένο.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.
2.Κατόπιν βάζετε στο μπλέντερ που έχετε προηγουμένως καθαρίσει καλά,τον κομματιασμένο τόνο και την μαγιονέζα.Χτυπάτε για περίπου 45δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε αλάτι και πιπέρι.
3.Απλώνετε πρώτα το μείγμα των λαχανικών στις δύο πίτες(έτσι ώστε να καλύψει περίπου τα 3/4 της επιφάνειας τους) και μετά απλώνετε με τον ίδιο τρόπο και το μείγμα του τόνου.Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω μία στρώση από τα ψιλοκομμένα τοματάκια.
4.Αρχίζετε να διπλώνετε την πίτα με προσοχή και όσο μπορείτε πιο σφιχτά,χωρίς να χυθεί το μείγμα προς τα έξω.Κόβετε την πίτα στη μέση,διαγώνια τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο από το βράδυ.

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (2 κομμάτια):

350 θερμίδες,28γρ.πρωτεΐνες,40γρ.υδατάνθρακες,9γρ.λίπος,40γρ.χοληστερόλη,7γρ.φυτικές ίνες,840mg νάτριο

                                                            Καλή επιτυχία!