Powered By Blogger

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!



 

 
Καταπληκτική η συνταγή για ραβανί Βεροίας που μου έδωσε η καλύτερη μου φίλη!Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!!


                              ΥΛΙΚΑ

             
4 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ



             ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


3  ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι



Στην αρχή ανακατεύουμε το σπορέλαιο με το γιαούρτι.Το ανακάτεμα γίνεται στο χέρι.Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά ,πάντα στο χέρι.Ψήνουμε στον αέρα στους 150 βαθμούς.Προς το τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία.Περίπου 2,5 ώρες.


                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: