Powered By Blogger

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ






Για να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες οσμές που δημιουργούνται όταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε
τροφές με έντονες οσμές (ψάρι,κουνουπίδι,λάχανο κλπ.)μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορα
τεχνάσματα.

1) Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μπαχαρικά(βανίλια,γαρίφαλο,πιπέρι,κανέλα κτλ.)
ή αρωματικά φυτά(δεντρολίβανο,ευκάλυπτο,μέντα κλπ.)
Κλείστε καλά την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
Μόλις πάρουν μια δυο βράσεις ανοίξτε το καπάκι και η νέα δυνατή μυρωδιά θα εξαφανίσει
ευχάριστα κάθε άλλη δυσάρεστη οσμή.

2) Ένα άλλο,επίσης ισχυρό φυσικό αποσμητικό είναι να ανάψετε τον φούρνο και να βάλετε σε
ένα ταψάκι φλούδες από πορτοκάλια,μανταρίνια,λεμόνια,γκρέιπ φρουτ.
Αφήστε τα για περιπου ένα λεπτό στο γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

3)Το κουνουπίδι ,το μπρόκολο και το λάχανο είναι πολύ υγιεινά,αλλά κάθε φορά που τα
βράζετε ,όσο δυνατός και αν είναι ο απορροφητήρας σας
πάντα μένει μια άσχημη μυρωδιά.Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε κάποιο από τα τρία λαχανικά ρίξτε στην κατσαρόλα μία φέτα ψωμί.Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί
αρκετά η μυρωδιά των λαχανικών αυτών.
         
                            Καλή επιτυχία!

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: