Powered By Blogger

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ




ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:15 λεπτά

                                   ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:1 ώρα


        Υλικά:

1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας νερό
250γρ. καρύδια
250γρ. αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι

1.Προθερμένετε το φούρνο στους 12Ο βαθμούς κελσίου.
2.Σε ένα μπολ ανακατεύεται το ασπράδι του αυγού με το νερό να γίνουν μαρέγκα.Προσθέτετε τα καρύδια και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε ώστε να αναμειχθούν με τη μαρέγκα.Βάζετε τους ξηρούς καρπούς σε ένα σουρωτήρι και τους αφήνετε να στραγγίζουν για 5 λεπτά.
3.Ρίχνετε την ζάχαρη,την κανέλα και το αλάτι σε μια πλαστική σακούλα και κουνάτε καλά.Προσθέτετε τη μισή ποσότητα ξηρών καρπών στη σακούλα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.Τους βγάζετε από την σακούλα και τους απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί.
Συνεχίζετε το ίδιο με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά και ανακατεύετε.Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 95 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να καραμελωθούν.
4.Όταν κρυώσουν οι ξηροί καρποί τους αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο(σε θερμοκρασία δωματίου).Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 εβδομάδες.

4  1/2 φλιτζάνια 

Θερμίδες:180.Πρωτείνες:5γρ.Υδατάνθρακες:10γρ.Λιπαρά:14γρ.Κορεσμένο λίπος:1γρ.
Χοληστερόλη:0mg.Φυτικές ίνες:2,5γρ.

Στις 180 θερμίδες:

20%πρωτείνη,10%υδατάνθρακες,70%λιπαρά


                                                   Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: