Powered By Blogger

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ




Ένα από τα πιο υγιεινά ,θρεπτικά και νόστιμα πιάτα είναι η ταχινόσουπα.Το ταχίνι εκτός από την ιδιαίτερη γεύση του είναι πολύ θρεπτικό γιατί στο σησαμέλαιο που περιέχει υπάρχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες.Τα λιπαρά λοιπόν της σούπας,
είναι υψηλής θρεπτικής αξίας.Επίσης έχει πολλή βιταμίνη Ε.
Το ταχίνι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές 
και αντιγηραντικές ιδιότητες.Προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες.
Για να απορροφήσουμε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά αυτού του πιάτου στον οργανισμό μας αρκεί μια κουταλιά ελαιόλαδο μαζί με λεμόνι και ενισχύεται η βιοδιαθεσιμότητα.



Πάμε να την φτιαξουμε λοιπόν!


Υλικά για 6 άτομα:

 3 φλυτζάνια μικρή μανέστρα ή κοφτό μακαρονάκι

6 κουταλάκια ταχίνι

λεμόνι

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση:


Βράζουμε 8 ποτήρια νερό με λίγο αλάτι.Μόλις βράσει ρίχνουμε την μανέστρα ή το κοφτό μακαρονάκι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.Παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε.Αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.


ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ


Θερμίδες:193
Πρωτείνες:6,6γρ.
Υδατάνθρακες:38,8γρ.
Λιπαρά:3γρ.
Χοληστερίνη 0
Φυτικές ίνες:3γρ.




                         Καλή επιτυχία! 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια: