Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ





Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ,γιατί μαζεύουν βακτήρια , σκόνες και κάθε είδους βρωμιά και δεν θέλουμε όλα αυτά να τα ξαναβάζουμε στο πρόσωπό μας.Είναι ένας από τους λόγους που δημιουργείται ακμή.Το ιδανικό είναι να σαπουνίζουμε τα πινέλα μας μετά από κάθε χρήση.Επειδή όμως τα ειδικά υγρά καθαρισμού για πινέλα μακιγιάζ είναι πολύ ακριβά και η συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιούμε κάνει την επιλογή τους ασύμφορη,σας έχω μία λύση που είναι και πολύ οικονομική και συνάμα σκοτώνει τα βακτήρια και προστατεύει την τρίχα του πινέλου.Ακολουθήστε με λοιπόν!


Επιλέξτε ποιά πινέλα σας χρειάζονται καθάρισμα.




Στην συνέχεια βάλτε λίγη ποσότητα από αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πιάτο.




Ήρθε η ώρα να εξολοθρεύσουμε τα βακτήρια.Επιλέξτε λοιπόν ένα υγρό καθαριστικό πιάτων που να γράφει ότι έχει άντιβακτηριδιακή δράση.Σας δείχνω κάποιο ενδεικτικά.





Βάζετε λίγη ποσότητα στο πιάτο που έχετε βάλει το ελαιόλαδο.




Παίρνετε το πρώτο πινέλο και με απαλές , μικρές , κυκλικές κινήσεις ενώνετε σταδιακά τα δύο υλικά.





Συνεχίζετε τις κυκλικές κινήσεις βλέποντας την βρωμιά σιγά σιγά να απομακρύνεται.




Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα πινέλα.












Στην συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά τα πινέλα,πάντα με φορά οι τρίχες προς τα κάτω για να μην πάρουν μέσα νερό.Αν κάποιο πινέλο είναι πολύ βρώμικο όπως αυτό που απλώνουμε την bb cream, ή το foundation, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.


Τα πινέλα μας τώρα είναι πεντακάθαρα.Έχουμε απομακρύνει βακτήρια ,βρωμιές,σκόνες κτλ. και έχουμε προστατέψει τις τρίχες των πινέλων με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.Το μόνο που μένει τώρα είναι να τα αφήσουμε να στεγνώσουν.Δεν τα ξαναβάζουμε ανάποδα στο δοχείο που τα είχαμε και πρίν γιατί το νερό που υπάρχει στις τρίχες των πινέλων θα καταλήξει μέσα στο μεταλικό μέρος του πινέλου και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα  να καταστραφούν.Τα τοποθετούμε οριζόντια πάνω σε μία πετσέτα και το μεγαλύτερο κομμάτι από το τρίχινο μέρος τους στον αέρα,να μην ακουμπάει πουθενά για να μήν επηρεαστεί το σχήμα τους.




Δεν τα βάζω στον ήλιο για να στεγνώσουν,αλλά σε σκιερό μέρος.Επέλεξα αυτήν την φωτογραφία για να δείτε σε φυσικό φώς πόσο καλά έχουν καθαρίσει.



Καλή επιτυχία!



















Δεν υπάρχουν σχόλια: